dijous, 11 de desembre del 2014

TRENCANT TÒPICS: segona proposta

Segona lectura proposada! 
Aquesta vegada va d'un noi amb un transtorn psiquiàtic incomprés per la societat que l'envolta. Un relat dur i sincer que ens ajudarà a trencar les barreres dels prejudicis. Aquesta és una recomanció que ens fa la Sílvia Cantos, si voleu, podeu visitar el seu bloc http://silviacantos.blogspot.com


0
Títol: El nen que volia matar
Autor: Lolita Bosch
Edició: La Galera, 2014
Pàgines: 120
 
 Aquest és el relat d'en Max. Un relat dur i sincer. Amb l'honestedat de qui se sap diferent. Amb la cruesa de qui és conscient que no encaixa. Amb les peculiaritats de qui se sap malalt. La novel·la guanyadora del Premi Cifre de Colonya és un exercici madur i arriscat que atrapa el lector, l'agafa de la mà i l'acompanya en una vivència especial: el situa dins la pell d'un noi amb un transtorn psiquiàtric, el fa mirar a través dels seus ulls i el fa viure a través dels seus sentiments. I no tanca mai la porta de l'esperança.

L'autora construeix un relat impactant que mostra com poden arribar a afectar alguns dels estereotips tan estesos a la nostra societat, que han arribat a deformar el que no és més que una malaltia fins a convertir-ho en un estigma. El lector empatitza amb el protagonista d'aquesta història, un jove que pateix amb uns pensaments que no pot controlar, un jove que se sent espantat i perdut, tot i comptar amb el suport incondicional d'uns pares que fan tot el possible per ajudar-lo a superar el tràngol.